Resato

Hogedruk techniek
Resato is één van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van hogedruk techniek, die hogedrukcomponenten en -systemen tot 14.000 bar ontwikkelt. Als resultaat van bijna 25 jaar ervaring is Resato uitgegroeid tot een kenniscentrum voor de ontwikkeling, productie en toepassing van hogedrukcomponenten en -systemen die hoofdzakelijk worden gebruikt in de olie- en gasindustrie.

Waterstraalsnijden
Deze specialistische kennis van extreme hogedruk heeft Resato verder toegepast op het gebied van waterstraalsnijden. Dit is wereldwijd een van de snelst groeiende technologieën voor machinale bewerkingsmethodes vanwege de veelzijdige toepassingsmogelijkheden en het eenvoudige gebruik. In de afgelopen jaren is Resato in Europa uitgegroeid tot een van de grootste producenten op het gebied van deze technologie.

Waterstof
We geven vorm aan de toekomst. Als experts in hogedruktoepassingen zetten we onze kennis in om duurzame, veilige en efficiënte oplossingen te creëren voor het testen met waterstof, het tanken van auto’ s/bussen met waterstof en meer. Resato ondersteunt de ontwikkeling van een waterstofeconomie met schaalbare hoge druk tankstations. We willen een betaalbaar alternatief bieden voor de enorme tankstations om bedrijven in staat te stellen hun dekking uit te breiden en eindgebruikers te stimuleren om te investeren in een duurzame FCEV.

Met meer dan 25 jaar ervaring in hogedruktechnologie begrijpen we de uitdagingen van het op druk zetten van waterstof. Wij ontwikkelen en produceren compressoren en test- en tanksystemen met een scherp oog voor milieu- en persoonlijke veiligheid. Wij werken hard om oplossingen te bieden die aan uw verwachtingen voldoen of deze overtreffen.

Aandeelhouders
De aandeelhouders van Resato die tevens de dagelijkse leiding hebben binnen het bedrijf, hebben de samenwerking gezocht met Pindustry om hun ambitieuze groeiplannen voor zowel hogedruksystemen als waterstraalsnijtechnologie te verwezenlijken. Het uitbreiden van de activiteiten buiten de grenzen van de Benelux zal een van de belangrijkste drijfveren zijn in de komende jaren.

Resato is gevestigd in Assen, Nederland, en heeft ongeveer 130 medewerkers in dienst. Begin 2014 heeft Pindustry de meerderheid van de Resato-aandelen verworven.

Meer informatie: www.resato.com

People of Resato