Nacero zal zijn miljarden dollars kostende faciliteit in Texas omvormen tot een faciliteit voor duurzame luchtvaartbrandstof (SAF)

30 maart 2023

De huidige faciliteit van Nacero was oorspronkelijk ontworpen voor de productie van koolstofarme benzine, maar zal nu worden aangepast om duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) en koolstofarme luchtvaartbrandstof (LCAF) te produceren. Wanneer het project volledig is afgerond, zal Nacero’s faciliteit in Texas de grootste commerciële faciliteit in de Verenigde Staten zijn voor de productie van SAF en LCAF, waarbij gebruik wordt gemaakt van TOPSOE’s MTJet™-technologie.

[Update mei 2023] Nacero, Inc. heeft vandaag aangekondigd dat zijn dochteronderneming Nacero TX is uitgenodigd door het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) om een Part II-aanvraag in te dienen voor een leninggarantie via het Title XVII Innovative Clean Energy Loan Program van het Loan Programs Office (LPO), ter waarde van 75% van het benodigde kapitaal voor de miljarden dollars kostende flagship SAF-faciliteit in Texas. Wanneer Nacero’s faciliteit is voltooid, zal het ’s werelds grootste enkelvoudige commerciële methanol-naar-jet faciliteit zijn.

“Het ontvangen van een uitnodiging voor Part II van het DOE’s Title XVII Loan Program via het LPO is een belangrijke mijlpaal op weg naar het nemen van de uiteindelijke investeringsbeslissing voor Nacero’s flagship-faciliteit,” aldus Jess Cole, CFO van Nacero. “We hebben enorm geprofiteerd van de begeleiding van het DOE en zijn onder de indruk van de inzet van het ministerie voor de decarbonisatie van de luchtvaartindustrie door middel van hun steun voor de ontwikkeling van commerciële faciliteiten op grote schaal. Het succes van Part II zal aanzienlijk bijdragen aan de financierbaarheid van ons eerste project binnen een platform dat tot doel heeft nieuwe technologieën op het gebied van schone energie te commercialiseren om de emissies in moeilijk te verminderen sectoren te verminderen.”

Copyright © 2024 Pindustry bv All rights reserved