Verder International is door MT/Sprout uitgeroepen als de nummer 2 van de top-100 van de Nederlandse Maakindustrie. De afgelopen drie jaar heeft Verder International deze lijst aangevoerd en daarom zijn wij trots dat Verder, ondanks de coronacrisis, nog steeds uitstekend presteert en opnieuw een podiumplaats heeft veroverd in deze prestigieuze lijst. Onze felicitaties gaan uit naar AGAR Holding als de nieuwe winnaar van de Maakindustrie100 editie 2021. De top 5 wordt compleet gemaakt door Trespa International B.V. (3e), AAE Holding B.V. (2e) en Citadel Industrieel Divisie B.V. (5e).

Criteria

Volgens MT.com: ‘Het familiebedrijf uit Vleuten, onder leiding van CEO Andries Verder, produceert hightech laboratoriumapparatuur en een zeer breed scala aan pompen en mixers voor industriële toepassingen.’ Verder International heeft ook het afgelopen jaar weer laten zien dat zij continue hoog scoren op de gehanteerde criteria van de top100: omzet, omzetgroei, winstgroei en roic.

Stabiele groei en continuïteit

Andries Verder: ‘Het is goed dat bedrijven cijfermatig worden beoordeeld over een periode van 5 jaar. Wij streven naar stabiele groei zonder te veel pieken en dalen. Dat is terug te zien aan onze cijfers en mede daardoor staan wij de laatste vier jaar in de top van deze ranglijst. Verder opereren wij alleen in nichemarkten en spreiden de risico’s over veel landen. Voor onze continuïteit zijn vooral Cashflow en winst belangrijk. Winst is bepalend voor de toekomst en dus voor het voortbestaan van ons bedrijf. We zijn ervan overtuigd dat de toekomst er rooskleurig voor Verder International uitziet en gaan ervoor om de nummer 1 positie weer terug te veroveren.’

Veel nieuwkomers

De maakindustrie100-lijst is samengesteld door CFI en is powered by Euler Hermes en Webs.
Jaarlijks wordt deze ranglijst gepubliceerd met de 100 best presterende Nederlandse maakbedrijven met een omzet tot 500 miljoen Euro. De editie van 2021 is gebaseerd op gedeponeerde cijfers uit 2020 en kent vele verschuivingen ten opzichte van de vorige edities. Zo telt de top100 dit jaar opvallend veel nieuwkomers en bouw gerelateerde bedrijven die het ondanks de coronapandemie goed hebben gedaan.

De lijst is hier te zien: https://mtsprout.nl/dossiers/made-in-nl/maakindustrie100-editie-2021-dit-zijn-de-beste-maakbedrijven-van-nederland