Resato wil build 2 H2 fueling stations for Holthausen

20 August 2020
Text only available in Dutch. 

De twee Noord-Nederlandse bedrijven, Holthausen en Resato International, hebben de handen ineen geslagen om de waterstofeconomie verder te ontwikkelen in de vorm van twee nieuwe waterstof vulstations. Het is de verwachting dat waterstofrijders kunnen tanken bij grote, openbare waterstof vulstations in Groningen medio 2021 en in Amsterdam eind 2021. 

Bijdrage aan landelijk waterstofnetwerk

Holthausen is het eerste bedrijf in Noord-Nederland dat begon met rijden op waterstof. Als voorloper willen ze laten zien dat emissie-vrij rijden de toekomst is. De bouw van de twee waterstof vulstations, volledig van Nederlandse bodem, zet hun plannen extra kracht bij om er voor te zorgen dat de voertuigen op waterstof in de noordelijke provincies binnenkort al kunnen tanken. Het is hun filosofie om door middel van samenwerking Nederland verder te brengen op het gebied van waterstof.

“Met de realisatie van deze twee tankstations in Nederland willen wij onze bijdrage leveren aan het landelijke netwerk voor waterstof tankstations voor lichte en zware waterstof bedrijfsvoertuigen.”, zegt Carl Holthausen, CTO van Holthausen Clean Technology. “Samen met Resato willen wij er ook aan werken om de Noord-Nederlandse economie te steunen en samen deze twee mooie projecten te realiseren.”

Max Holthausen, COO van Holthausen Clean Technology, voegt toe: ”Wij zijn begonnen in het Noorden en zoeken samenwerkingen door heel Nederland. Resato is vanaf het begin partner geweest en wij drukken onze waardering van deze Noordelijke samenwerking uit, door ook deze tankstations door hun te laten bouwen om zo een bijdrage te leveren aan het waterstof tanken in Nederland.”

Boost aan de Nederlandse economie

Met negen operationele waterstof vulstations in Nederland, timmert marktleider Resato flink aan de weg om de waterstofeconomie op te bouwen en de energietransitie te ondersteunen. Met een uniek aanbod van schaalbare waterstof vulstations en grote, openbare vulstations probeert het bedrijf de fundering te leggen voor waterstofvoertuigen om door heel Nederland te kunnen tanken.

“Het is fantastisch om als MKB bedrijven uit de Europese Hydrogen Valley samen deze stap te zetten. ”, zegt Rob Castien, CEO van Resato International. “Door de samenwerking van MKB bedrijven creëren we werkgelegenheid in de regio en ons beleid om maximaal “made in the Netherlands” in te kopen geeft een boost aan de Nederlandse economie. ”

Gerard Schuiringa, Area Sales Manager Waterstof van Resato, vult aan: “Dit is goed nieuws!! Naast de samenwerking en positieve bijdrage voor BV Nederland, plaatsen we hiermee ook “future proof” hoge capaciteit waterstof vulstations daar waar de nu in opkomst zijnde (zwaarder transport) markt om vraagt. Met de reeds in opdracht zijnde publieke tankstations in België en Duitsland is dit een extra opsteker voor ons.”

Een grote stap is genomen in de realisatie van de waterstofeconomie. De twee bedrijven gaan voor een groene toekomst.

Copyright © 2024 Pindustry bv All rights reserved